Cautare rapida
Tara:
Tara:
Transport:
Cautare avansata
Catalog sezonier
OFERTE SPECIALE
Catalog tematic
Detox
Catalog exotic si deluxe
Europa
Oceanul Indian
Orientul Mijlociu
Europa - GRECIA - Creta Inapoi
Descriere

Localizare: situata in SE Marii Mediterane, in Grecia; Ca vecini, în nord e Grecia continetală, în est e Cipru, în sud Libia și Egipt, în vest Malta.
Capitala: Heraklion;
Populatie: 623 666 locuitori (2005);
Limba oficiala: limba greaca;
Moneda: euro;
Ora locala: GMT + 2;

Creta este cea mai mare insulă a Greciei şi a cincea ca mărime din Marea Mediterană. Are 8.336 kilometri pătraţi, 1.060 km de coastă şi 450 de plaje, din care una nu seamănă cu alta
Potrivit mitologiei, aici a fost adus Zeus de mama sa, Rhea, pentru a-l feri de tatăl său, Cronos, care obişnuia să-şi înghită copiii.
Este zona zero a civilizaţiei europene, aici s-a născut Grecia. Primele însemnări datează din anul 2.500 î.Hr., iar dovada o găseşti la palatul Knossos de lângă Heraklion, fost centru al civilizaţiei minoice. În urmă cu 3.700 de ani civilizaţiile minoice din Grecia aveau sistem de canalizare pe două niveluri, aveau drumuri, căruţe, îşi construiseră case răcoroase şi bine luminate, cu toalete în fiecare cameră, chiar şi la etajele superioare, aveau depozite pentru cereale.
Băutura emblematică a insulei este Tsikoudia. Este o băutură spirtoasă, produsă prin fermentarea cojilor și sâmburilor de struguri rămase după presare. Are o concentrație de alcool de 40-65%. Multe familii de insulă au propriile rețete după care produc Tsikoudia de multe generații.
Părintele medicinei moderne, Hippocrate spunea despre aerul din Creta că este benefic în tratarea multor afecțiuni. De altfel,  este renumită pentru turismul medical, în special talasoterapie, tratamente cu ierburi medicinale și aromoterapie.
Se recomandă rent-a-car-ul în Creta, tariful pe zi poate fi între 25-50 euro/zi, în funcție de mașina dorită. Benzina/motorina e până în 2 euro/litru. Benzinăriile nu funcționează în permanență, ci se închid la 19-20.00

Creta e împărțită în patru prefecturi: de la est la vest: Lassithi-Heraklion-Rethymno-Chania.

 

Citeşte mai mult
Plecare:
Tip de masa:
Confort:
Tip hotel:
Sortare dupa:
Pret:
pag. 1 /2
pag. 1 /2
Recomandarea noastra