Descriere
Kenia este considerata de catre multi a fi „bijuteria Africii de est” si are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, cea mai magnifica viata salbatica si o infrastructura turistica incredibil de sofisticata. Terenul este de o frumusete uimitoare, de la recifurile de corali si plajele albe de pe coasta, pana la Muntele Kenia incununat de nori si ornat cu plante alpine ciudate. Intre aceste doua extreme se afla savanele cu copaci de acacia, care adapostesc parcuri precum Amboseli, Masai Mara, Samburu si Tsavo, tinuturile inalte cu vegetatie luxurianta si plantatii de cafea si ceai si cea mai spectaculoasa intindere, cea a Vaii Marii Falii, uriasa cicatrice a Africii.
Mai presus de toate, Kenia este un loc pentru safari si o zecime din teritoriul sau consta in parcuri nationale si rezervatiii. Peste 50 de parcuri si rezervatii acopera teritoriul de la desert la paduri montane si exista chiar si sase parcuri marine in Oceanul Indian.
Cum puteți ajunge?
Spre Kenya nu sunt zboruri directe, însă puteti opta pentru o conexiune prin Europa sau Orientul Apropiat. Țara are două aeroporturi internaționale, deservite de multe companii aeriene (precum Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates, Lufthansa Air France etc.) – Mombassa (pe coasta) și Nairobi (capitala).
Țara are un sistem de zboruri interne foarte bine pus la punct și puteți găsi numeroase conexiuni, în special între orașele principale.
Transferul de la aeroport către hotel se realizează în regim de transfer privat.
Citeşte mai mult
• In Parcul National Lacul Nakuru puteti admira mii de pasari flamingo ce coloreaza malurile lacului in roz. Este si unul dintre cele mai bune sanctuare pentru rinoceri din Kenya. Aici puteti vedea si leoparzi odihnindu-se in copacii acacia galbeni si uriasi.
• In Rezervatia Nationala Masai Mara din coltul de sud-vest al tarii puteti observa locatia unei mari migratii - miscarea constanta a aproximativ 2 milioane de zebre si alte animale salbatice care ajung in Mara incepand cu sfarsitul lunii iunie, indreptandu-se spre sud in septembrie. Masai Mara are cea mai mare populatie de lei din Kenya.
• In Mombasa, lasati-va cuprinsi de atmosfera araba a centrului istoric, cu stradute inguste si intortocheate si priviti spectacolul de lumini si sunete la Fort Jesus.
• Plajele la nord de Mombasa - Parcul Natural Cariera Bamburi, care are si o ferma de fluturi, crocodilii uriasi de la Satul de Crocodili Mamba si Satele Ngomongo, un parc cultural ce expune stilul de viata a 11 triburi din Kenya.
• In Nairobi admirati exponatele etnografice si arheologice din Muzeul National al Kenyei, iar in suburbia Karen vizitati Muzeul Karen Blixen.
• La doar 8km de centrul orasului Nairobi se afla Parcul National Nairobi, primul parc national al Kenyei, ce arata aproape la fel ca la inceput - pasuni salbatice pe care alearga tot felul de animale, cu exceptia elefantilor.
• In orasul Lamu Town, un oras istoric Swahili aflata pe insula Lamu, puteti vedea multe moschee si case arabe frumoase cu usi din lemn gravate impresionant. Vizitati Muzeul Lamu si Muzeul Casa Swahili. Se organizeaza excursii spre ruinele din secolele XIV-XV de pe insulele Mand si Pate din apropiere.
• Aproape de Watamu, in orasul Gedi, explorati ruinele conservate ale unui oras Swahili, intemeiat in secolul XIII si distrus de calaretii Somali in secolul XVII. Mai vizitati padurea Arabuko-Sokoke la sud de Watamu si satul Mambrui, la nord de Malindi.
• In parcul Amboseli, la 220km de Nairobi, langa granita cu Tanzania, puteti admira muntii inzapeziti Kilimanjaro, cei mai inalti munti ai Africii (5.895m).
• Printre muntii Kenya puteti vizita cateva orase atractive, precum Nyeri, Nyahururu, unde se afla cascada Thomsons si Muranga~a, a carui catedrala spune povestea revoltelor Mau Mau, intr-o serie de picturi murale.
• Descoperiti cel mai recent plan de conservare pe platoul Laikipia, unde foste ferme au fost redeschise ca sanctuare pentru elefanti, antilope africane, lei, rinoceri si leoparzi. Conacele au fost transformate in spatii de cazare luxoase.
• Puteti patina pe primul patinoar al Kenyei - Patinoarul Solar Ice, deschis in decembrie 2005 la Hotelul Panari din Nairobi.
• Faceti scufundari, schi nautic, inot si surfing pe Coasta Coral a Kenyei. cele mai populare statiuni la nord de Mombasa includ Bamburi, Kikambala, Kilifi, Malindi si Nyali. Pe coasta de sud, cea mai faimoasa plaja este Diani Beach, cu o intindere de 10km de nisip alb, la 40km sud de Mombasa.
În Kenya există două sezoane ploiase: cel lung, care ține din martie până în mai și cel scurt, care ține din noiembrie până la mijlocul lui decembrie. Cele mai reci luni sunt iulie și august, iar cele mai fierbinți sunt februarie și martie. În timpul nopții temperaturile pot scădea până la 5º C, mai ales în timpul lunilor august și septembrie. În zona de țărm, climatul este tropical, umed și foarte cald, cu temperaturi medii zilnice între 27º C și 31º C, iar în nord și nord-est climatul este arid.
-extrasezon: martie - mai - vremea este capricioasă. Ploile și vântul pot strica dispoziția sau planurile - multe excursii de o zi se pot anula. Tarifele pentru zboruri și cazări sunt cele mai mici din an.
-sezon mediu: noiembrie - februarie - tarifele pentru zboruri, cazari și mese sunt moderate. Puteți beneficia de o vreme prietenoasă, putțn capricioasă
-sezon de vârf: iunie - octombrie - vremea este cea mai însorita și calduroasă din an.Toate serviciile turistice sunt disponibile, însă tarifele sunt cele mai ridicate din an.
Cetățenii români pot călători în Kenya numai în baza unei vize de intrare.
Viza se poate opține online, iar pentru completarea formularului trebuie furnizate următoarele date:
-profesia
-ocupația actuală
-adresa de domiciliu
-numar de telefon
-numele complet al părinților
-dacă ați mai călătorit în Kenya și în ce perioadă (anul și luna călătoriei)
-în ce țări ați mai călătorit în ultimele 6 luni (pentru fiecare țară trebuie scrisă luna în care ați călătorit și în ce scop)
-o fotografie tip pașaport în format electronic - JPEG( o poză recentă, color, clară, pe fundal alb, fără ochelari, fără bijuterii și cu capul descoperit)
-o copie scanată sau o poză a pașaportului, care să respecte următoarele indicații: să fie color, clară și la o rezoluție mare astfel încât să se vadă toate detaliile, să fie cu ambele pagini principale ale pașaportului și să se vadă toate cele patru colțuri. Dacă trimiteți poză și nu scan, trebuie să aveți grijă ca pașaportul să fie bine întins și să nu apară degete în imagine.
Valoarea taxei de viză este de aprox 50 USD
|