Timisoara |    Tel: +40 (0) 256 457 457, 256 293 060  |  Mobil: +40 ( 0) 762 24 24 51 / 52  |  E-mail: travel@mondial-holiday.ro         Vizitati-ne pe         Cluj-Napoca | Tel: +40 (0) 264 430 470 | Mobil: +40 (0) 740 24 24 53 / 54 | E-mail: office@mondial-holiday.ro


Cautare rapida
Tara:
Tara:
Transport:
Cautare avansata
Catalog sezonier
EARLY BOOKING VARA 2020
OFERTE SPECIALE
Catalog tematic
Boutique & Adults Only
City Break
Croaziere
Detox
Fly and drive
Golf Resorts
Honeymoon
Parcuri de distractie
Spa & Wellness
Vacante pentru familii
Vile si case de vacanta
Catalog exotic si deluxe
Africa
America Centrala si de Sud
America de Nord
Asia
Australia si Noua Zeelanda
Insulele Pacificului
Marea Caraibilor
Oceanul Indian
Orientul Mijlociu
Europa - LITUANIA Inapoi
Descriere

Lituania este statul baltic cel mai sudic; în acelaşi timp, are suprafaţa cea mai mare şi populaţia cea mai numeroasă. Lituania a fost prima republică ocupată de sovietici care şi-a câştigat independenţa faţă de URSS, prin declaraţia de la 11 martie 1990.

Relieful său este în mare parte plat, cu doar câteva dealuri joase în vestul şi estul ţării. Cel mai înalt punct este Aukštasis, cu o altitudine de 294 de metri. Lituania are 758 de râuri, peste 2800 de lacuri şi 99 km de coastă la Marea Baltică, spaţiu dedicat în mare parte activităţilor recreative şi de conservare a naturii. Pădurile acoperă puţin peste 30% din suprafaţa ţării.

Circa 84% din cetăţeni au origine lituaniană, iar cele două minorităţi importante sunt cea poloneză (6%) şi cea rusă (5%). Limba lituaniană aparţine familiei indo-europene.

Capitala Vilnius este un oraş pitoresc, situat pe malurile râurilor Neris şi Vilnia. Arhitectura oraşului vechi este printre cele mai frumoase din estul Europei. Universitatea din Vilnius, fondată în 1579, este un complex în stil renascentist, cu numeroase curţi interioare, formând aproape un oraş în interiorul altui oraş.

Preşedintele lituanian este ales prin vot direct pentru o perioadă de cinci ani, atribuţiile sale ţinând în special de domeniul politicii externe şi de securitate. Parlamentul unicameral, Seimas, are 141 de membri.

Cel mai cunoscut produs culinar al Lituaniei este probabil supa rece de sfeclă. Alte specialităţi tradiţionale sunt cele preparate pe bază de cartofi – de exemplu, clătitele din cartofi sau Cepelinai (găluşte umplute cu carne, brânză de vaci sau ciuperci).

Citeşte mai mult
Momentan nu avem introduse oferte pentru aceasta destinatie. Va rugam sa completati formularul de mai jos pentru a primi o oferta personalizata.


Nume:
*
Email:
*
Mobil:
*
Destinatia:
Perioada aproximativa:
-
Buget estimativ:
Cerinte:
Va rugam sa ne precizati cat mai multe detalii despre serviciile solicitate, pentru a va putea pregati oferte cat mai apropiate de preferintele Dvs. De exemplu: configuratia camerelor( cati adulti si copii stau intr-o camera, respectiv varsta copiilor; orasul din care se prefera plecarea daca se doreste transport; numar de nopti la destinatie; tip de masa; tip de camera; categoria hotelului, cerinte speciale.

Inscriere la newsletter:
Cod:
*
Solicita oferta
Recomandarea noastra


Tarifele afisate includ  taxele de aeroport sau alte taxe obligatorii, dupa caz, valabile in momentul introducerii ofertelor!

top 10 destinatii
EGIPT THAILANDA SEYCHELLES MAURITIUS TUNISIA
MALDIVE DUBAI TURCIA VIETNAM MALAEZIA