Cautare rapida
Tara:
Tara:
Transport:
Cautare avansata
Catalog sezonier
OFERTE SPECIALE
Catalog tematic
Detox
Catalog exotic si deluxe
Europa
Oceanul Indian
Orientul Mijlociu
Europa - BULGARIA Inapoi
Descriere
Localizare:

Bulgaria este o țară din Europa de Sud-Est. Se învecinează cu România la nord, Serbia și Macedonia la vest, Grecia și Turcia la sud, iar la est are ieșire la Marea Neagră.

De ce Bulgaria:

Bulgaria este o țară bogată care vă așteaptă să  îi descoperiți istoria și legendele, tradițiile și cultura foarte bogată, trandafirii de ulei care înfloresc în Valea Trandafirilor și stațiunile ei potrivite pentru orice anotimp și vârstă ( la litoral, la munte și balneare)

Cum puteți ajunge?

Puteți ajunge în Bulgaria prin 3 modalități: pe cale aeriană, feroviară sau terestră

1) Calea terestră:
- cu autoturismul din orice colț al României puteți ajunge în Bulgaria.
Principalele puncte frontiere sunt:
Giurgiu-Ruse - Unul dintre cele mai folosite puncte de frontieră care face legătura cu mai multe orașe din Bulgaria( Sofia, Varna, Ruse etc) și este cea mai folosită ruta pentru a tranzita țara către Grecia. Prin acest punct de frontieră veți întâlni Podul „Prieteniei”, deschis în 1954 care permite traversarea Dunării cu autovehicule sau cu trenul.
Calafat-Vidin - Face legătura între Craiova, sud-vestul și vestul țării cu zona vestică a Bulgariei, inclusiv Sofia. Podul permite tranzitul cu mașina sau cu trenul.
Vama Veche-Bulgaria - Este un punct de frontieră folosit cu precădere de cei din Dobrogea sau de turiștii aflați în vacanță pe litoralul românesc ce doresc să meargă în zona Varna-Burgas. Tranzitul se face numai cu autovehicule.

-cu autocarul sunt curse directe spre Bulgaria din diferite zone ale României

2) Calea feroviară:
Se poate ajunge cu trenul din București - Gara de Nord spre Sofia sau Varna, însă legatura nu este directă. În funcție de destinația aleasă în Ruse trebuie să schimbați trenul.

3) Calea aeriană:
Fie că doriți să călătoriți la munte sau la mare, puteți opta pentru varianta mai confortabilă de transport, avionul.
Principalele aeroporturi din Bulgaria, sunt deservite de multe companii aeriene( precum Tarom, Wizzair, Turkish Airlines etc): Sofia( capitala, care totodată deservește și zona de ski), Varna și Burgas ( pentru zona de litoral), iar zborurile pot fi directe sau cu 1 escală.

Transferul de la aeroport către hotel se realizează în regim de transfer privat.

Zona de litoral

- Kavarna ( distanța din Vama Veche cca 50 km)
În ultimii ani, Kavarna s-a transformat într-o excelentă locaţie de vacanţe, combinând confortul modern cu o atmosferă unică, pastrându-se în acelaşi timp atât liniştea cât şi sarm-ul.Pe dealul Chirakman, care se află la 3 km de Kavarna, se mai pot vedea ruinele fortăreţelor Romane şi oraşelor medievale. Site-ul arhelologic de la Zailata păstrează monumente semnificative şi artefacte din diverse perioade ale istoriei locale. O altă destinaţie pentru excursii locale este Capul Kaliakra, de asemenea un site arhelogic şi zonă natural protejată, faimoasă pentru legenda mai multor fecioare care nu au voit sa fie convertite la religia islamică, şi-au prins părul în cosiţe şi s-au aruncat în mare. Există în oraş mai multe muzee de vizitat – Muzeul Maritim şi al Dobrujei, Muzeul Oraşului, Muzeul Etnografic si doua biserici.
*** Stațiune recomandată pentru familiile cu copii și tinerilor

- Balchik ( distanța din Vama Veche cca 50 km)
Stațiunea se află în partea de nord a litoralului bulgar, între Albena și Roussalka. În 1940 Balcikul a fost redobândit de Bulgaria. Este o așezare foarte veche (pe locul vechii fortărețe greco-bizantine Dionysopolis) și este unul dintre cele mai pitorești locuri. Este un oraș bulgaresc mic, plin de romantism, reprezentând o combinație între o stațiune cu stil modern și vestigii istorice. Portul Balchik este printre primele trei porturi ca mărime ale Bulgariei la Marea Neagra.
Cel mai important obiectiv turistic este Castelul Reginei Maria a României. Construit ca reședință de vară, acesta este renumit mai ales datorită grădinii impresionante de 35 de hectare – a doua ca frumusețe și număr de specii de plante din Europa: peste 3000.
Grădina a fost realizată după modelul faimosului labirint cretan. Fiecare piatră ce a fost folosită la construirea Bisericii a fost adusă din Creta.
*** Stațiune recomandată pentru explorare și istorie

-Albena ( distanța din Vama Veche cca 85 km)
Combinația unică de mare, nisip, natură și liniște. Tribul antic de Traci au numit această zonă "The Valley of Spring", iar mai târziu Romanii au denumit-o "Geranium", insemnând sănătate. Pentru milioane de turiști Albenia este destinația favorită datorită nisipurilor aurii, plajelor nesfârșite, marea blândă, aerul curat, hotelurile plăcute si tradiționala ospitalitate Bulgărească.
În Albena nu sunt foarte multe de vizitat, însă puteți descoperi împrejurimile: Castelul Reginei Maria a României din Balchik, Kap Kaliakra, o sesiune de cumpărături în Varna etc.
*** Stațiune recomandată pentru familiile cu copii

Nisipurile de Aur ( distanța din Vama Veche cca 90 km)
Stațiunea Nisipurile de Aur, considerată și perla litoralului bulgăresc, se află la 18 km de Varna, în partea de nord a riverei bulgărești la Marea Neagră și combină frumusețea priveliștilor cu dealurile ce urcă de pe plaja acoperită cu nisip auriu, cu marea calmă. Izvoarele cu ape minerale sunt un plus oferit de stațiune, iar turiștii pot beneficia de activități și sporturi de apă cum ar fi surfing, ski pe apă etc.  Aici aveți ocazia să savurați preparatele bucătăriei bulgărești si puteți degusta faimoasele vinuri bulgărești, recunoscute și pe plan internațional. Pentru turiștii care doresc distracție, viața de noapte din stațiunea Nisipurile de Aur oferă o gamă variată de posibilități: cluburi de noapte, discoteci, programe folclorice, spectacole, cazinouri etc.
*** Stațiune recomandată pentru tineri și familiile cu copii

-Sf Constantin și Elena ( distanța din Vama Veche cca 100 km)
Stațiunea Constantin și Elena  este considerată una dintre cele mai interesante stațiuni de pe litoralul bulgaresc. Stațiunea este și un important centru balneo-terapeutic din Bulgaria. Deși nu este amenajată la fel ca celelalte stațiuni,Constantin și Elena atrage anual turiștii prin farmecul său pitoresc, având plaje intime ascunse într-un șir de faleze și de golfuri mai mici.
În stațiunea Constantin și Elena puteți descoperi gădina botanică, biserica omonimă din Sf Constantin și Elena, Palatul regal Euxinograd.
*** Stațiune recomandată celor care doresc liniște și relaxare

-Varna ( distanța din Vama Veche cca 110 km)
Varna este cel de-al doilea oraş ca mărime din Bulgaria şi cel mai mare de pe coasta bulgară a Mării Negre, care acoperă o suprafaţă de 205 kilometri pătraţi Amplasarea oraşului în partea nordica a litoralului bulgăresc precum şi bogăţia resurselor naturale îl transforma în unul dintre cele mai cunoscute centre europene şi cel mai mare din regiunea Marii Negre.
Pentru o vacantă plină de momente captivante şi împresii unice puteți vizita Catedrala „ Adormirea Maicii Domnului”, Muzeul de arheologie a oraşului Varna, Termele Romane, Muzeul Marinei Militare, Opera, Acvariul, Delfinariul etc
*** Stațiune recomandată pentru tineri și familiile cu copii

- Obzor (distanța din Vama Veche cca 170 km)
Stațiunea Obzor se mândrește cu una din cele mai frumoase plaje de pe litoralul bulgăresc, cu nisip fin, ape foarte curate, intrarea lina în mare. Obzor are o plajă foarte întinsă - circa 8 km lungime, având o lățime destul de mare, fiind foarte aerisită, cu nisip fin și microclimat minunat.
*** Stațiune recomandată celor care doresc liniște și relaxare

-Sveti Vlas ( distanța din Vama Veche cca 200 km)
Stațiunea Sveti Vlas este o micuță stațiune de vacanță, situată în apropiere de Sunny Beach și Burgas. Locația este ideală pentru a vă petrece o vacanță de vară relaxantă, alături de copii, la un buget redus. Este o destinație de vacanță ce păstrează încă un farmec tradițional bulgăresc
*** Stațiune recomandată celor care doresc liniște și relaxare și familiilor cu copii

-Sunny Beach ( distanța din Vama Veche cca 200 km)
Sunny Beach este cea mai mare stațiune de pe coasta bulgară a Mării Negre situat la poalele Munților Balcani, la 90 km de Varna și la 35 km de Burgas. Terenul este plat, iar plajul de nisip fin auriu, aproape 6 km lungime. și lățime până la 100 m în partea de sud sunt dune de nisip tipice.
*** Stațiune recomandată pentru tineri și familiile cu copii

-Nessebar ( distanța din Vama Veche cca 210 km)
Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, vechimea de 9000 de ani fiind redată de bisericuțele, ruinele fortificate și străzile înguste, pavate cu flori colorate și parfumate. Din 1983, Nessebar a intrat în patrimoniul UNESCO.
Este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță, stațiunea fiind populată, în mare parte, de nemți și britanici.
*** Stațiune recomandată pentru explorare și istorie, liniște și relaxare

Zona de ski

-Borovets ( distanța din Giurgiu cca 385 km)
Cunoscută din anul 1896, Borovets este cea mai veche stațiune de ski din Bulgaria, fiind astazi una dintre cele mai frumoase din Bulgaria. Este situată pe coastele nordice ale munților Mousala, la est de Rila. Borovets este situată la numai 72 km distanță de Sofia. Așezată la 1390 m altitudine printre pădurile de pin (având cele mai înalte pârtii la 2600 m), stațiunea este locul ideal petru relaxare și recreere. Turiștii pot folosi în voie cei aprox 50 km de pârtie, variabili în lungime și grad de dificultate și grupați în trei regiuni distincte: pârtiile Sitnqkovo – Martinovi Baraki; cele 4 pârtii Markudjik și cele 3 pârtii Qstrebec. Ultimele sunt cele mai bune, aici având loc cele mai importante competiții sportive ale iernii. Pârtiile sunt menținute în stare de funcționare excelentă cu ajutorul unor mașini moderne. Indiferent daca ninge sau nu, toate pârtiile amenajate sunt nivelate în fiecare noapte. Compania care se ocupa de întreținerea pîrtiilor garanteaza 120 de zile/an de pârtii în perfectă stare de funcționare, astfel încât doritorii vor putea schia de la începutul lunii decembrie până la jumatatea lunii aprilie.

-Bansko ( distanța din Giurgiu cca 485 km)
Cea mai populară stațiune din Bulgaria este fără îndoială, Bansko. Orașul este situat în apropierea râului Glazane, la poalele Munților Pirin, la doar 160 km de Sofia. Orașul Bansko este situat la 925 m deasupra nivelului mării, pârtiile sunt la o altitudine de 2000-2600 m. Munții Pirin se aseamnă cu Munții Alpi, având un caracter similar; cel mai înalt vârf este Vihren, 2914 m. Bansko a devenit o stațiune favorită în materie de schi și snowboard, mai ales datorită condițiilor excepționale de pe pârtii, cât și a arhitecturi istorice deosebite îmbinate perfect cu modernitatea.
Exista două mari centre de schi, CHALIN VALOG (1100-1600 m) și SHILIGARNIKA (1700-2500 m), ambele fiind ușor accesibile în aproximativ 25 de minute de mers cu telegondola care pornește chiar din Bansko. Lungimea totală a pârtiilor este de 70 km, proporțional fiind împărțită în 30% pârtii pentru începatori, 45% pârtii pentru avansați, iar restul de 25% pentru experți. Condițiile de zăpadă și tunurile de zăpadă permit ca sezonul de schi să dureze din luna decembrie până în luna mai.

-Pamporovo ( distanța din Giurgiu cca 380 km)
Pamporovo este o staţiune modernă, situată în inima munţilor Rodopi. Este cea mai sudică staţiune montană din Bulgaria, cu o  zăpadă excelentă pe durata întregului sezon. Pamporovo este situat la 1650 m deasupra nivelului mării, la poalele vârfului Snejanka (1926 m). Stațiunea se află la 240 km depărtare de Sofia. Lungimea totală a pârtiilor este de 37 km și sunt împărțite pe diferite grade de dificultate (de la gradul verde pentru schiorii începători până la negru potrivită pentru schiorii cu multa experiență). 80% din pârtii sunt amenajate cu instalație automatizată de înzăpezire artificială, ceea ce permite practicarea sporturilor de iarna de la începutul lunii decembrie până la finalul lunii aprilie.

 

 

 

Citeşte mai mult
Momentan nu avem introduse oferte pentru aceasta destinatie. Va rugam sa completati formularul de mai jos pentru a primi o oferta personalizata.


Nume:
*
Email:
*
Mobil:
*
Destinatia:
Perioada aproximativa:
-
Buget estimativ:
Cerinte:
Va rugam sa ne precizati cat mai multe detalii despre serviciile solicitate, pentru a va putea pregati oferte cat mai apropiate de preferintele Dvs. De exemplu: configuratia camerelor( cati adulti si copii stau intr-o camera, respectiv varsta copiilor; orasul din care se prefera plecarea daca se doreste transport; numar de nopti la destinatie; tip de masa; tip de camera; categoria hotelului, cerinte speciale.

Inscriere la newsletter:
Cod:
*
Solicita oferta
Recomandarea noastra