Cautare rapida
Tara:
Tara:
Transport:
Cautare avansata
Catalog sezonier
CRACIUN
OFERTE SPECIALE
REVELION
Catalog tematic
Croaziere
Detox
Honeymoon
Spa & Wellness
Vacante pentru familii
Vile si case de vacanta
Catalog exotic si deluxe
Africa
Asia
Australia si Noua Zeelanda
Europa
Insulele Pacificului
Marea Caraibilor
Oceanul Indian
Orientul Mijlociu
Africa - EGIPT Inapoi
Descriere

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul căruia are contact cu Iordania și cu Arabia Saudită) și de Marea Roșie, la sud de Sudan iar la vest de Libia.

Peste 90% din suprafata este desert. Delta Nilului se largeste pana la aproximativ 250 km. Desertul de Vest este un podis jos cu o inaltime medie de 200 m. Este stancos, dar exista fasii de dune de nisip. Depresiunile Qattara, Farafra si Dakhla au devenit oaze. Desertul de Est este strabatut de numeroase vai uscate si vai de rauri secate. Desertul de Est se inalta spre Muntii.

Marea Rosie, cu un maxim de 2.187 m la Gebel Shayib el Banat. Peninsula Sinai din nord este un podis de calcar iar sudul Sinaiului este muntos, incluzand cel mai inalt varf al Egiptului de 2.637 m in Gebel Katherina.

Citeşte mai mult
Egipt, Mondial Holiday
Recomandarea noastra


Tarifele afisate includ  taxele de aeroport sau alte taxe obligatorii, dupa caz, valabile in momentul introducerii ofertelor!

top 10 destinatii
BULGARIA EGIPT SRI LANKA SEYCHELLES MAURITIUS
TUNISIA MALDIVE DUBAI TURCIA Zakynthos