Timisoara |    Tel: +40 (0) 256 457 457, 256 293 060  |  Mobil: +40 ( 0) 762 24 24 51 / 52  |  E-mail: travel@mondial-holiday.ro         Vizitati-ne pe         Cluj-Napoca | Tel: +40 (0) 264 430 470 | Mobil: +40 (0) 740 24 24 53 / 54 | E-mail: office@mondial-holiday.ro


Cautare rapida
Tara:
Tara:
Transport:
Cautare avansata
Catalog sezonier
EARLY BOOKING VARA 2020
OFERTE SPECIALE
Catalog tematic
Boutique & Adults Only
City Break
Croaziere
Detox
Fly and drive
Golf Resorts
Honeymoon
Parcuri de distractie
Spa & Wellness
Vacante pentru familii
Vile si case de vacanta
Catalog exotic si deluxe
Africa
America Centrala si de Sud
America de Nord
Asia
Australia si Noua Zeelanda
Insulele Pacificului
Marea Caraibilor
Oceanul Indian
Orientul Mijlociu
Europa - SUEDIA Inapoi
Descriere

Când vă gândiţi la Suedia probabil că sunteţi duşi cu gândul la Saab, Volvo, blonde frumoase şi o vreme mai rece decât aţi vrea să suportaţi într-o vacanţă. Lucrurile nu stau deloc aşa, complexitatea acestei minunate ţări scandinave se ridică deasupra multor alte destinaţii turistice ale bătrânei Europe.

Suedia este o ţară a contrastelor. Gazda unei game variate de decoruri naturale, de la pădurile dense de pin şi stâncile abrupte din partea de nord, la colinele şi plajele aurii din partea de sud, diferenţele se măresc şi mai tare atunci când vizitaţi centrele urbane ale ţării, cele ce cuprind aproximativ 85% din populaţia totală a Suediei. Cele şapte oraşe majore, din care putem enumera Malmö, Göteborg sau capitala Stockholm - fiecare dintre ele posedând propriul caracter, istorii captivante şi stiluri arhitectonice diferite. În ciuda acestor diferenţe, Suedia urbană tinde să fie elegantă, modernă şi sofisticată, în timp ce zona rurală oferă plăceri simple celor în căutare de linişte şi relaxare.

 Deloc surprinzător pentru o ţară a cărui nume vine din vechiul cuvânt englez Swēoþēod (poporul suedezilor în traducere liberă), lunga istorie comercială a ţării a transformat-o într-unul din cele mai primitoare şi mai deschise din punct de vedere cultural ţări ale vechiului continent. Capitala Stockholm, pe care o veţi îndrăgi instant, este sinonimul stilului iar brandul ei de metropolă şarmantă a Europei a trecut prin garderobele întregii lumi, precum faimosul Acne. Nonconformist prin definiţie, oraşul Stockholm, cu cele 14 insule pitoreşti din componenţa sa şi o frumuseţe medievală greu de egalat, are extrem de multe lucruri de oferit amatorilor de artă, cultură şi istorie, precum şi un exces de magazine fabuloase.

Spre sud descoperim localitatea Visby, cea mai bine conservată aşezare medievală a ţării, cu străzi şarmante pavate cu piatră şi rămăşiţele maiestoase ale vechii biserici Sankta Karin, ce tronează asupra câmpurilor verzi din împrejurimi şi pâlcurile de păduri de molid ale ţinutului Gotland (sau Gotlandia). Poate cel mai surprinzător dintre oraşe este portul Malmö din partea de sud a ţării, ce se doveşte a fi, în ciuda reputaţiei sumbre injuste, una dintre cele mai vibrante destinaţii ale Suediei. Mulţumită în mare parte podului Öresund, responsabil de conexiunea dintre Suedia şi Danemarca, unind Malmö de Copenhaga, capitala Danemarcei. Măcar pentru acest pod şi pentru a descoperi renaşterea celui de-al treilea cel mai mare oraş al Suediei din ultima vreme, Malmö merită vizitat dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie.

Departe de zonele urbane, peisajul tipic suedez are în general un şarm mai blând decât terenul accidentat al Norvegiei vecine. Majoritatea teritoriului ţării este acoperit de păduri şi există mii de lacuri, incluzând marile întinderi de apă dintre Stockholm şi Göteborg. Graniţa cu Norvegia adăposteşte spectaculosul lanţ montan Skanderna (Munţii Scandinaviei), în timp ce nordul extrem furnizează pustietatea tundrei arctice, unde aveţi posibilitatea să admiraţi luminile nordului, faimoasa auroră boreală. În acelaşi timp, sudul este dominat de o pădure de culoarea smaraldului, apele de un albastru precum cerul ale golfului Botnic şi coasta baltică spectaculoasă.

Dintre toate aceste atracţii minunate ale Suediei, panoramele splendide ale Parcului Naţional Stora Sjöfallet ar putea să necesite cel mai mult timp pentru a fi explorate. Parte a zonei protejate de UNESCO şi cunoscute de noi sub numele de Laponia, cascadele pitoreşti ale parcului, vârfurile montane semeţe şi smocurile aglomerate de conifere fac din acesta unul dintre cele mai apreciate colţuri de vis ale Sudiei, o adevărată comoară naturală.

Există mult mai multe de văzut şi de făcut într-o vacanţă în Suedia, mai important decât maşinile Volvo, Saab sau frumoasele blonde. De exemplu, minunăţiile oraşului vechi şi castelul regal din capitala Stockholm sau regatul de cristal din Kalmar, plus schiul pe pârtiile indrăzneţe din Delarna, rivalizează doar cu oraşul istoric Lund, drumeţiile din parcul naţional Tieveden şi ruinele din Visby. O să vă fie greu doar să decideţi care din hotelurile confortabile ale Suediei vă satisfac dorinţele în materie de cazare.

Citeşte mai mult
Momentan nu avem introduse oferte pentru aceasta destinatie. Va rugam sa completati formularul de mai jos pentru a primi o oferta personalizata.


Nume:
*
Email:
*
Mobil:
*
Destinatia:
Perioada aproximativa:
-
Buget estimativ:
Cerinte:
Va rugam sa ne precizati cat mai multe detalii despre serviciile solicitate, pentru a va putea pregati oferte cat mai apropiate de preferintele Dvs. De exemplu: configuratia camerelor( cati adulti si copii stau intr-o camera, respectiv varsta copiilor; orasul din care se prefera plecarea daca se doreste transport; numar de nopti la destinatie; tip de masa; tip de camera; categoria hotelului, cerinte speciale.

Inscriere la newsletter:
Cod:
*
Solicita oferta
Recomandarea noastra


Tarifele afisate includ  taxele de aeroport sau alte taxe obligatorii, dupa caz, valabile in momentul introducerii ofertelor!

top 10 destinatii
EGIPT THAILANDA SEYCHELLES MAURITIUS TUNISIA
MALDIVE DUBAI TURCIA VIETNAM MALAEZIA